zondag 24 februari 2013

Groene Snert

Deze snert is gemaakt van uitsluitend groene ingrediënten die in het Groene Dieet passen.
Lekkere voedzame soep.

Groene Snert

Ingrediënten:
500 gr spliterwten*
2 laurierblaadjes
2 liter water
4 tl bouillonpoeder
1 koolrabi
2 groene paprika's
1 groene peper
4 stengels bleekselderij
2 grote uien
1 prei
1 bosje bladselderij
1 bosje krulpeterselie
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
2 cm gemberwortel

Bereidingswijze:

Schil de gemberwortel en snijd in dunne plakjes.
 Was de spliterwten en haal de lelijke erwtjes er tussenuit. Doe de spliterwten in een grote soeppan en breng ze met 2 liter water, het bouillonpoeder, de schijfjes gember en de laurierblaadjes aan de kook. Op een laag vuur vervolgens ca. 30 minuten laten garen.
 Maak ondertussen de koolrabi, groene peper, bleekselderij, uien en prei schoon en snijd deze in stukjes of plakjes. Haal bij de groene peper de zaadlijsten en het zaad eruit. Doe als laatste de koolrabi omdat deze kan verkleuren.
 Als de spliterwten 30 minuten gekookt hebben, verwijder je de laurierblaadjes en gemberschijfjes.
Doe nu alle andere ingrediënten bij de spliterwten en breng opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat meer water bij, zodat alles net onder water staat. Draai het vuur laag en laat het geheel nog ca. 1 tot 1 1/2 uur heel zachtjes koken.
 Pureer (naar wens) met een staafmixer tot een romige soep.
 Serveer in een mooie soepkom met een klein stukje peterselie ter versiering.

Foto komt nog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten